Bölüm 39: Okavango Günlükleri

Bilim Kazanı’nında ocağı kapatıp ortadan kaybolduğumuz son 1 sene boyunca diyar diyar gezdik, binbir serüven yaşadık, fantastik iblislerle boğuştuk, kalipsolarla sınandık ve nihayet eve geri döndük!

Bu seyahatlerimizden birinde, Afrika’nın amansız Okavango yabanında üç aslan tarafından kapana kıstırılmışken ve hiç umudumuz kalmamışken sevgili Doktor Arpat Özgül imdadımıza yetişti. Aslanlarla birer birer güreştikten, hepsine teker teker özür dilettikten ve hayatımızı kurtardıktan sonra biz de kendisine söz verdik: Bu yürekliliği karşısında O’nunla bir bölüm kaydedecektik.

Artık bu yiğidi herkes tanısın! İsviçre’de Zürih Üniversitesi’nde başında olduğu popülasyon ekolojisi laboratuvarında araştırmalarını sürdüren aslan yürekli ekolog Doktor Arpat ile Botswana’nın Okavango deltasında yürüttüğü yaban köpeği çalışmalarından, Bhutan’daki kar leoparı çıkartmalarına ve diğer canavarlara uzanan birçok konuda sohbet ediyoruz. Uzun bir aradan sonra Bilim Kazanı tekrar hayatta!

Ne oldu, kazanın öldüğüne inandınız da şimdi tekrar doğurduğuna mı inanmıyorsunuz?

(Aşağıda, Arpat ile Afrika yabanında en yakın köye 6 saat araba sürüşü uzaklığında yaşadığımız günlerden anılarımız)

Dr. Arpat Özgül’ün laboratuvarının web sayfasına da şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.popecol.org/

Kazana bas, porsiyonu indir!bk_logo_blog1

Bölüm 39: Okavango Günlükleri” üzerine 17 yorum

  1. Aysu cum merhaba programını zevkle dinledim ilgimi de çekti. Konuğunuz da ilginç geldi.Mağaralar da benim ilgimi çekmiştir hep.Bu arada Tokat daki Ballıca mağarası çok önemli mağaralardan biri.İçinde çok sayıda yarasa var çok geniş ve muhteşem bir mekan..7 yıl önce gezdiğimiz de araştırmaların devam ettiğini söylemişlerdi. Görmeni oneririm. Programının devamını diliyor ve çok öpüyorum.

    • Ben de küstüydüm bi bakim hele dedim..iyi ki bakmışım… Ya nolur bari şu ara aktif olan evrim ağacıyla birşeyler yapsanız.Teşekkürler

  2. yeni bölümü tesadüfen gördüm ve hemen oturup dinledim. Gerçekten yokluğunuz hissediliyor. bir sonraki için bizi bu kadar bekletmeyin.

  3. son yayınızı ve bir öncekini dinledim. keyif aldım ama kaydın sesinin yüksekliğin inip cıkması ve arada tepeler cırtlamalar patlamalar özelikle genç erkek arkadaşın sesinin girdiği yerlerde sürekli kayond sesini açık kısmak zorda kaldım. gerçekten rahatsız edici. Kaydın biraz daha bu ögeleri içermezse daha çok dinleyiciye ulaşabilirsiniz. Bunu bir geri bildim olarak alın. Kolaylıklar dilerim.

  4. Ne kadar özlemişim muhabbeti ve esprileri. Sonsuza dek konuşsanız keyifle dinlerim, umarım daha sık yayın yapmaya başlayabilirsiniz. Ben tarafından çok seviliyorsunuz.

  5. Geri bildirim: Bölüm 39: Okavango Günlükleri – feed

  6. Hacettepe Universitesinde bir magaraci olarak Dr. Arpat Özgül’u dinlemek gurur verdi. Tesekkurler Bilim Kazani.

  7. merhaba ben sizin şu podacastize bayılıyorum ama yani ona erişebilmek için biraz zorlanıyorum ve şu an tek soracağım şey şu ki neden apple podcast uygusunda ya da bir ayrı podcast uygularında yayınlanmıyorsunuz?bu benim ricam.ona göre bir şeyler yaparsanız çok mutlu olurum.teşekkürler

Yorum bırakın